Drakenorde Heldenacademie

Op 8 september 2019 is het weer zo ver. De Drakenorde Heldenacademie organiseert haar volgende evenement, in Haren.


De Heldenacademie is voor jonge helden van 6 tot en met 13 jaar. Voor helden die net iets ouder zijn, hebben we ook zeker wat te bieden, want wat is een Heldenacademie zonder klassenoudsten?

De kosten bedragen € 20,00 per deelnemer. We beginnen om 11.00 uur en verwachten tussen 16.00 en 17.00 uur de helden vermoeid maar gelukkig weer met hun trotse huishouding (pages/ koks/kleedsters, iedere ouder weet wie we bedoelen) te herenigen.

De locatie is goed bereikbaar, we hebben namelijk een deel van het Scoutingeiland in Haren gehuurd. Het adres is Rollematen 11 in Haren.

Je kunt je (kind) aanmelden via inschrijvingen@drakenorde.com. Meer informatie kun je krijgen via informatie@drakenorde.com of in De Purperen Draak. Natuurlijk zijn tips, adviezen, ondersteuning of andere zaken ook meer dan welkom. Juist omdat dit de eerste keer is, wordt het voor iedereen een spannend weekend :)
 


Wat is LARP en wat heb ik er voor nodig?

LARP of Live Action Role Play is een gezonde mix tussen scouting, improvisatietheater en films zoals Harry Potter, Lord of the Rings of Hoe tem ik een Draak. Ook boeken zoals die van Paul van Loon of Thea Beckman geven de sfeer vaak goed aan.
De deelnemers zijn de acteurs in een verhaal dat door de organisatie geschreven is. Alleen: de rollen van de acteurs zijn nog niet bedacht. De organisatie weet dus wat er zou kunnen gebeuren, maar de deelnemers bepalen zelf wat ze gaan doen, wanneer en hoe. Je kunt dus zijn wie je wilt zijn. Omdat LARP buiten plaatsvindt, zijn de deelnemers veel in beweging. Er wordt gelopen, gerend en geslopen. Een ander kenmerk is het groepsgevoel. Je werkt spelenderwijs in een team. Samen ga je de problemen te lijf of zoek je oplossingen. Alleen is in LARP echt een uitzondering, het is een hele sociale hobby.

Eén van de meest gestelde vragen is "is het niet gevaarlijk?". Dat hangt van een aantal zaken af. De deelnemers komen eigenlijk nooit schoon terug. Door het bos kruipen zorgt er voor dat er wel eens wat modder aan kleren blijft hangen. Een nieuwe, witte outfit is dus geen goed idee, die loopt absoluut gevaar. Daarnaast wil het wel eens voorkomen dat deelnemers in hun enthousiasme wat zaken over het hoofd zien. Zelfs bomen staan soms opeens in de weg. Een schram of blauwe plek komt niet extreem vaak voor, maar is niet uit te sluiten. Gelukkig hebben we EHBO-ers om, als dat gebeurt, direct te handelen. Juist hetgene wat het meest gevaarlijk *lijkt* heeft weinig risico's. De wapens die de deelnemers gebruiken zijn heel streng getest op veiligheid. Ook krijgen de deelnemers ieder evenement uitleg over wat wel en wat niet mag. Om die reden worden de wapens die deelnemers zelf meenemen ook voor het evenement bekeken en gecontroleerd. Alleen wapens die gemaakt zijn voor LARP worden toegestaan!

Een dure hobby dus? Niet in vergelijking met de meeste sporten en andere hobbies. Een wapen kost, afhankelijk van de versiering en de grootte, minimaal 40 euro. Voor jonge deelnemers adviseren wij korte wapens, voor 40-60 euro heb je een uitermate geschikt wapen dat een tijd mee kan gaan als er goed voor gezorgd wordt. Voor deelnemers die voor het eerst mee doen, is een leenzwaard beschikbaar (zolang de voorraad strekt, maar als je op tijd op hebt gegeven, is dat 99% zeker). De verdere kosten zijn in het begin heel erg laag. Stevige schoenen zijn een aanrader, maar de meeste kinderen hebben wel schoenen om mee buiten te spelen. Een tuniek is heel simpel te maken. Neem een t-shirt dat duidelijk te groot is, doe er een riem omheen en de basis is er. Ook jurken in natuurkleuren zijn heel erg geschikt.

Tijdens het evenement is voldoende ranja beschikbaar om even bij te tanken. Daarnaast zullen we tegen een hele nette prijs zorgen voor koffie, thee, frisdrank en eetbare zaken. Meer weten? Durf te vragen!