De Purperen Draak blijft (nog) open (NL)

2020 is een raar jaar. We begonnen met een ongeplande, maar ontzettend goed uitgevoerde verbouwing (dank je wel mensen die meegeholpen hebben!) maar al snel daarna werden de berichten over het virus serieuzer. En dan krijg je de vreemdste periode die wij in ons leven hebben meegemaakt.

De Purperen Draak blijft (nog) open, ook al is de speelruimte gesloten en zijn alle activiteiten uitgesteld of geannuleerd. Niet de makkelijkste beslissing, dus lichten we hem graag toe.

1) Wij verkopen voor de meeste mensen geen noodzakelijke artikelen. Toch verkopen we dat in onze ogen wel. Een uurtje vluchten uit je eenzame wereld door met je familie met iets anders bezig te zijn dan met stress is ontzettend belangrijk.

2) Hoe langer we zelf onze broek op kunnen houden, hoe langer we kunnen doorgaan zonder een beroep te doen op instanties om de winkel in leven te houden. Iedere week die we dicht zijn, loopt onze bankrekening een beetje (hard) leeg. Toch hebben anderen op dit moment de hulp van de overheid harder nodig.

3) Onze bezoekers zijn niet dom. Ze luisteren naar de aanwijzingen van de medewerkers, houden afstand van elkaar en hebben respect voor de gevoelens van anderen.

(toegegeven, dat derde hopen we van harte. Zodra blijkt dat we daar fout in zitten, sluiten we alsnog)

Daarom wat regels die, na wat voorwerk morgen van onze kant makkelijk op te volgen zouden moeten zijn:

- Houd afstand! We gaan de winkel verdelen in vakken. Net als bij dammen hoort er een leeg vak te zijn tussen jou en de persoon naast je
- Volg opdrachten direct en zonder discussie op. We zijn liever geen politieagent in onze eigen winkel, maar op dit punt zijn we bloedserieus. Je mag later via mail of telefoon uitleg vragen, maar wanneer een medewerker je iets opdraagt, luister je daar op dat moment naar.
- Blijf weg als je twijfelt. Of dat nu is aan je eigen gezondheid of die van een ander, volg je gevoel.
- Denk om een ander. Je komt bij ons voor iets positiefs, zorg dat voor een ander ook kan.

Image may contain: one or more people, people sitting and text